Cardiff City moet FC Nantes alsnog zo'n 6 miljoen euro betalen voor de overleden Emiliano Sala, zo heeft het FIFA Players' Status Committee (PSC) maandag bekendgemaakt.

De club uit het Championship weigerde om aan de eerste betaling van ruim 5 miljoen pond (een kleine 6 miljoen euro) van de totale transfersom van 15 miljoen pond (17,5 miljoen euro) voor Sala te voldoen. Als gevolg daarvan had FC Nantes eind februari een klacht ingediend bij de FIFA.

Volgens Britse media wilde Cardiff bij de FIFA betogen dat de transfer van Sala niet rechtsgeldig is. Het contract van de aanvaller zou door de Premier League (waar Cardiff City vorig seizoen nog speelde) zijn afgewezen omdat het niet aan de regels voldeed. De Argentijn overleed voordat er een nieuwe verbintenis opgesteld kon worden.

Het Players' Status Committee, zoals de commissie van de FIFA heet die over deze zaak gaat, besprak het dossier vorige week woensdag en heeft nu besloten dat de club uit Wales geen gelijk heeft. Cardiff moet nu alsnog de miljoenen overmaken aan de Ligue 1-club.

Cardiff City en FC Nantes hebben tien dagen de tijd om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Dat moet dan gebeuren bij het internationale sporttribunaal CAS.

De 28-jarige Sala verongelukte in januari toen hij van zijn oude club Nantes in Frankrijk naar zijn nieuwe club Cardiff City vloog. Het vliegtuig verdween boven het Kanaal van de radar. Bijna twee weken later werd hij in het water door duikers gevonden. Ook piloot David Ibbotson overleefde het ongeluk niet.