De vrouwen van FC Twente nemen het in de achtste finales van de Champions League op tegen VfL Wolfsburg. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag uitgewezen.

Bij Wolfsburg speelt Oranje-international Dominique Bloodworth. De Duitse club won de Champions League voor vrouwen in 2013 en 2014.

Twente had bij de loting een ongeplaatste status en treft daardoor een op papier sterkere tegenstander. Titelverdediger Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Bayern München, Slavia Praag, Manchester City en Brøndby IF waren de andere mogelijke opponenten.

Twente begint het tweeluik met Wolfsburg met een uitwedstrijd. De regerend landskampioen speelt de return wel thuis.

Oranje-international Dominique Bloodworth (derde van links) speelt bij VfL Wolfsburg. (Foto: Pro Shots)

Veel Oranje-internationals nog actief in Champions League

Het Nederlands getinte Arsenal - met Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord in de gelederen - werd bij de loting gekoppeld aan Slavia Praag.

Oranje-internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen met FC Barcelona tegen het Wit-Russische FC Minsk. Shanice van de Sanden neemt het met Lyon op tegen Fortuna Hjørring uit Denemarken.

Voor Atlético Madrid met keeper Sari van Veenendaal staat er in de achtste finale een kraker tegen Manchester City op het programma. Lineth Beerensteyn en Jacintha Weimar gaan met Bayern München naar Kazachstan om het tegen Kazygurt op te nemen.

Twente stond tweemaal eerder in achtste finales

FC Twente bereikte de achtste finales door Sankt Pölten uit te schakelen. Na een 2-4-zege in Oostenrijk werd de return in de Grolsch Veste met 1-2 verloren, maar dat volstond voor een plek bij de laatste zestien.

Tweemaal eerder stond Twente in de achtste finales van de Champions League. Zowel in 2015/2016 als 2016/2017 werd de ploeg uit Enschede uitgeschakeld door FC Barcelona.

De heenwedstrijd van de achtste finales wordt op 16 of 17 oktober gespeeld en de return vindt plaats op 30 of 31 oktober.