Feyenoord begint zondag met Rick Karsdorp, Leroy Fer en Sam Larsson in de basis aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Het trio vervangt Lutsharel Geertruida, Renato Tapia en Luciano Narsingh.

Tapia en Narsingh zijn gepasseerd door trainer Jaap Stam. Het duo maakte afgelopen donderdag een zeer matige indruk bij het debacle in eigen huis tegen AZ (0-3-nederlaag).

Fer vormt samen met Jens Toornstra en Orkun Kökcü het middenveld en Larsson samen met Steven Berghuis en Luis Sinisterra de aanval. Laatstgenoemde is waarschijnlijk de spits.

Eric Botteghin mag blijven staan ondanks zijn blunder bij de 0-3 van AZ. Hij fungeert samen met Edgar Miguel Ié als centrale verdediger, waardoor Marcos Senesi moet plaatsnemen op de bank.

Feyenoord kent slechte competitiestart

Bij FC Twente start Calvin Verdonk in de basis. De linksback wordt in de eerste helft van dit seizoen gehuurd van Feyenoord en vertrekt daarna waarschijnlijk naar Los Angeles Galaxy in de Verenigde Staten.

Feyenoord kent een uiterst slechte competitiestart. De Rotterdammers zijn na zeven speelrondes pas op de tiende plaats terug te vinden met al zeven verliespunten meer dan de koplopers Ajax en PSV.

FC Twente is daarentegen een van de verrassingen dit seizoen. De promovendus, vorig jaar kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, bezet de keurige vijfde plaats, met twee punten meer dan Feyenoord.

Feyenoord-FC Twente begint zondag om 16.45 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, die Berghuis donderdag als VAR geen rood gaf voor diens charge op Teun Koopmeiners.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ié, Haps; Fer, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Sinisterra, Larsson.

Opstelling FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk; Selahi, Busquets, Espinosa; Cantalapiedra, Vuckic, Nakamura.