Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong en zijn spelersgroep zijn geschokt na de gebeurtenissen van vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion. In de rust van de wedstrijd tegen De Graafschap (1-1) werd beoogd clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega door een meute woedende fans uit het stadion gezet.

"Hier zijn we niet trots op, we zijn geraakt", zegt De Jong tegen 1Limburg. "We distantiëren ons hiervan, geweld hoort hier niet thuis."

"Je hoort veilig naar een wedstrijd te kunnen gaan, die veiligheid moet gegarandeerd kunnen worden", aldus de trainer van de huidige nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

Supporters van Roda JC twijfelen door verschillende publicaties aan de bedoelingen van Garcia de la Vega. Als eigenaar van de Spaanse club Real Murcia zou hij zijn financiële beloftes niet zijn nagekomen en kon de club maandenlang geen salarissen uitbetalen.

Supporters van Roda JC protesteren tegen beoogd clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega. (Foto: Pro Shots)

'Dit kan absoluut niet door de beugel'

Vrijdag hadden vijftien supporters van Roda een afspraak met de Mexicaan om tijdens de rust over de situatie te praten, maar een veel grotere groep fans meldde zich bij de bestuurskamer. Door de woeste meute werd hij uit het stadion gedirigeerd.

Buiten wachtten nog meer kwade supporters op de angstige Garcia de la Vega. De politie voorkwam dat het tot een fysieke confrontatie kwam.

Namens de spelersgroep van Roda JC reageerde aanvoerder Daryl Werker op het incident. "Zoiets als dit heb ik echt nog nooit gehoord. Dit kan absoluut niet door de beugel. We kunnen en mogen niet accepteren dat er geweld gepleegd wordt in een omgeving waarin wij ons veilig moeten voelen", aldus de verdediger.

De overname van Garcia de la Vega van Roda JC was nog niet officieel omdat de KNVB onderzoek doet naar de Mexicaanse investeerder.

Bekijk de stand en de uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie