Bas Dost heeft Eintracht Frankfurt vrijdagavond met een doelpunt aan een overwinning geholpen in de Bundesliga. De Nederlandse spits maakte de openingstreffer in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen promovendus 1. FC Union Berlin.

De dertigjarige Dost opende enkele minuten na rust de score voor Frankfurt. De aanvaller benutte de rebound van een afstandsschot dat Union Berlin-doelman Rafal Gikiewicz losliet.

Dost, die zeven minuten voor tijd werd gewisseld, maakte daarmee zijn tweede goal in dienst van Frankfurt, dat hem eind augustus overnam van Sporting CP. Eerder luisterde hij zijn debuut op met een doelpunt.

Na een uur spelen leek André Silva de drie punten veilig te stellen met de 0-2 voor Frankfurt, maar in de slotfase bracht Anthony Ujah de spanning nog terug. Uiteindelijk hielden de bezoekers stand en boekten ze hun derde overwinning van het seizoen.

Door de overwinning staat Frankfurt, waar de geblesseerde Jonathan de Guzman nog altijd ontbrak, nu zevende met tien punten uit zes wedstrijden. Union Berlin, waar Sheraldo Becker een half uur voor tijd inviel, bezet met vier punten de veertiende plek.

Bas Dost maakte zijn tweede doelpunt in dienst van Eintracht Frankfurt. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga