NAC Breda is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Ruud Brood won op de valreep met 0-1 bij TOP Oss, terwijl concurrent De Graafschap punten liet liggen bij Roda JC: 1-1.

NAC leek op een gelijkspel af te stevenen bij TOP Oss, maar diep in blessuretijd bezorgde Andrija Filipovic de bezoekers toch nog de winst. Door de overwinning hebben de Bredanaars na acht wedstrijd één punt voorsprong op nummer twee SC Cambuur en nummer drie De Graafschap.

De Graafscap kwam tegen Roda na ruim twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Javier Vet. Halverwege de tweede helft zorgde Ike Ugbo voor de gelijkmaker.

Tijdens de rust in Kerkrade werd de Mexicaanse geldschieter Mauricio Garcia de la Vega door supporters van Roda uit het Parkstad Limburg Stadion weggejaagd. Op beelden is te zien dat de beoogde eigenaar naar buiten wordt geduwd zonder dat iemand ingrijpt. Wanneer Garcia de la Vega zich buiten het stadion bevindt, komt de politie tussenbeide.

Cambuur haalde met 0-4 uit bij FC Volendam, dat vanaf de achttiende minuut met tien man speelde door een rode kaart voor Marco Tol. Robert Mühren had met drie doelpunten, waarvan één uit een strafschop, een groot aandeel in de zege. De aanvaller miste ook nog een penalty. Jamie Jacobs maakte de openingstreffer namens de Friezen.

Robert Mühren had met drie treffers een belangrijk aandeel in de zege van Cambuur. (Foto: Pro Shots)

Excelsior klimt naar vierde plaats

Excelsior klimt dankzij een 5-2-thuiszege op hekkensluiter Jong PSV naar de vierde plaats en heeft drie punten achterstand op NAC. Jeffry Fortes en Stijn Meijer scoorden ieder twee keer voor de Kralingers en Dogucan Haspolat vond eenmaal het net. Bij de Eindhovenaren waren Robin Lauwers en Cyril Ngonge trefzeker.

In het Goffertstadion maakten NEC en Go Ahead Eagles er een spektakelstuk van: 3-3. De Deventenaren leidden kort na rust dankzij twee goals van Martijn Berden en één treffer van Maecky Ngombo. Vervolgens sleepten de Nijmegenaren er via doelpunten van Etien Velikonja en Zian Fleming (strafschop) nog een punt uit.

Jong Ajax, FC Eindhoven en Almere City FC kwamen wel tot winst en hebben allen vijf punten achterstand op NAC. De Amsterdammers wonnen mede door twee goals van Lassina Traoré met 1-4 bij MVV, Eindhoven was met 4-1 te sterk voor Telstar en de Flevolanders knokten zich met 3-2 langs FC Dordrecht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie