PSV heeft over het boekjaar 2018/2019 een nettowinst van 4,6 miljoen euro geboekt, zo maakten de Eindhovenaren vrijdag bekend. Het is het achtste achtereenvolgende seizoen waarin PSV zwarte cijfers schrijft.

De nettowinst komt mede door de deelname aan de groepsfase van de lucratieve Champions League vorig seizoen. De Eindhovenaren eindigden als vierde in een poule met FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

De inkomsten uit de Champions League dragen ook voor een groot deel bij aan de stijging van de omzet, die over 2018/2019 96,6 miljoen euro bedraagt. Dat is een stijging van bijna 35 miljoen euro ten opzichte van het seizoen daarvoor, toen PSV in de voorronde van de Europa League strandde.

Ook het operationeel resultaat - het bedrijfsresultaat vóór de aftrek van vergoedingssommen uit transfers en belastingen - is dankzij de Champions League-inkomsten positief: iets meer dan 12 miljoen euro. Vorig jaar boekte PSV nog een negatief operationeel resultaat van bijna 8 miljoen euro.

PSV boekt negatief transferresultaat

PSV boekte over 2018/2019 wel een negatief transferresultaat van bijna 5 miljoen euro. De Eindhovenaren trokken onder anderen Angeliño, Denzel Dumfries, Érick Gutiérrez en Bruma voor miljoenen euro's aan, terwijl Santiago Arias, Joshua Brenet, Luuk de Jong en diezelfde Angeliño werden verkocht.

Overigens verwacht PSV over het boekjaar 2019/2020 wél een positief transferresultaat te noteren, omdat de verkoop van Hirving Lozano dan wordt meegenomen. De Mexicaanse aanvaller vertrok afgelopen zomer voor circa 40 miljoen euro naar Napoli.

Ondanks de nettowinst stegen de totale kosten van PSV wel fors: van 70 naar 85 miljoen euro. Dat komt vooral door de gestegen personeelskosten, die nu 48,7 miljoen euro bedragen. Dat is een stijging van 11,5 miljoen ten opzichte van het boekjaar 2017/2018.