Quincy Promes is blij met zijn hattrick van woensdag tegen Fortuna Sittard. De aanvaller merkt dat hij na een moeizaam begin steeds meer zijn draai vindt bij Ajax.

"Dat ik er drie maak, is wel lekker voor mij. Ik ben gretig. Ik had een moeizame start, maar als ik erin sta, wil ik laten zien dat ik van waarde kan zijn. Vandaag kwam het eruit in de tweede helft", zei Promes na de 5-0-zege bij FOX Sports.

De Amsterdammer, die deze zomer overkwam van Sevilla, zat in de eerste wedstrijden van het seizoen op de bank. In zijn laatste vier duels scoorde hij vier keer en in de Eredivisie is hij met Dusan Tadic gedeeld clubtopscorer met vijf goals.

"We prikkelen elkaar om het beste in elkaar naar boven te halen. We hebben een sterke selectie. Vandaag mocht ik er drie maken, hopelijk de volgende keer iemand anders", aldus Promes, die blij was met het verloop van de tweede helft van Ajax-Fortuna.

"Het zat ons niet lekker dat we met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft viel het eerste doelpunt gelukkig vrij snel en je kunt wel zeggen dat ze daarna als rijpe appelen vielen."

De volgende wedstrijd van Ajax is zaterdag, wanneer FC Groningen naar de Johan Cruijff ArenA komt. Vier dagen later wacht een uitduel met Valencia in de Champions League.

Quincy Promes zette Ajax vlak na rust op 1-0 in de Johan Cruijff ArenA. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie