Kevin Hofland zit woensdag niet op de bank bij Fortuna Sittard tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. De assistent-trainer van de Limburgse club is in Glasgow voor de uitvaart van zijn oud-ploeggenoot Fernando Ricksen.

"Morgen lichamelijk aanwezig bij de uitvaart van een vriend met fighting spirit (een vechtersmentaliteit, red.). Hierdoor mis ik lichamelijk de wedstrijd tegen Ajax. Fernando en ik zullen op afstand de kracht geven om tot een goed resultaat te komen", twittert Hofland dinsdagavond.

Hoofdtrainer Sjors Ultee heeft alle begrip voor de keuze van Hofland om naar Schotland te gaan om de uitvaart van Ricksen bij te wonen en daarom het duel in de Johan Cruijff ArenA te laten schieten.

"Ik had het pas raar gevonden als Kevin níét naar Glasgow zou gaan', zegt Sjors Ultee tegen Voetbal International. "Sommige dingen zijn belangrijker dan voetbal ooit kan zijn."

Ricksen overleed vorige week op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte ALS. De afscheidsceremonie vindt woensdag in Glasgow plaats.

Daarbij trekt een rouwstoet langs het Ibrox Stadion van Glasgow Rangers, de club waarvoor de twaalfvoudig international jarenlang speelde. Vervolgens wordt Ricksen in besloten kring begraven. Hofland is volgens De Limburger een van de dragers van de kist.

Hofland speelde samen met Ricksen bij Fortuna Sittard en Oranje. Met Fortuna, dat woensdag om 20.45 uur aantreedt tegen Ajax, staat de beoogde toekomstige hoofdtrainer na zes wedstrijden voorlaatste in de Eredivisie.