Feyenoord heeft Mark Koevermans aangesteld als algemeen directeur ad-interim. Hij volgt daarmee tijdelijk de in juli vertrokken Jan de Jong op.

Feyenoord voldoet daarmee aan de eis van de KNVB om zestig dagen na het vertrek van De Jong de functie van algemeen directeur weer ingevuld te hebben. De club blijft naar een definitieve opvolger zoeken.

Koevermans is als commercieel directeur al werkzaam bij Feyenoord. De 51-jarige voormalige proftennisser bekleedt die functie sinds juli 2009.

De Jong vertrok afgelopen zomer al na anderhalf jaar als algemeen directeur uit De Kuip. Een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het te voeren beleid lag ten grondslag aan die beslissing.

Deadline van KNVB zou maandag verstrijken

Feyenoord moest met een snelle oplossing komen om aan de reglementen van de licentiecommissie van de KNVB te voldoen. De deadline voor het aanstellen van een (tijdelijke) directeur zou komende maandag verlopen.

"Aangezien de procedure om te komen tot de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur nog niet volledig is afgerond, heeft Feyenoord commercieel directeur Mark Koevermans bij de bond opgegeven als ad-interim CEO", zegt een woordvoerder tegen het AD.

"De lopende procedure om te komen tot een CEO kan de komende tijd weliswaar voortvarend maar ook zorgvuldig en weloverwogen plaatsvinden."

Ook de functie van technisch directeur wordt bij Feyenoord momenteel tijdelijk ingevuld. Na het vertrek van Martin van Geel werd Sjaak Troost naar voren geschoven, maar de zoektocht naar een definitieve opvolger is nog altijd gaande.