De kans is aanwezig dat Ibrahim Afellay en Ryan Thomas binnenkort hun rentree in de hoofdmacht van PSV kunnen maken. De twee middenvelders kwamen dit seizoen door blessureleed nog niet in actie, maar volgens trainer Mark van Bommel gaat het de goede kant op met hen.

Afellay (33) keerde in maart al terug bij PSV om verder te herstellen van een zware knieblessure en tekende in juni een eenjarig contract bij de Eindhovenaren. Van Bommel benoemde de 53-voudig Oranje-international zelfs tot aanvoerder, maar hij wacht dus nog op zijn eerste minuten van het seizoen.

Thomas werd in augustus 2018 overgenomen van PEC Zwolle, maar scheurde al snel zijn kruisband en kwam nog niet in actie voor PSV. De 24-jarige Nieuw-Zeelander zat zondag net als Afellay wel op de bank tijdens de topper tegen Ajax.

"Ze maken allebei stappen. Ryan heel grote en ook 'Ibi' maakt veel stapjes", zei Van Bommel dinsdag op zijn persconferentie voor het thuisduel met FC Groningen van woensdag. "Ik ben blij om te zien met wat voor plezier ze op het veld staan."

Van Bommel overweegt te rouleren

Na de Europa League-ontmoeting met Sporting CP (3-2-winst) en de topper tegen Ajax van zondag (1-1) speelt PSV woensdag al de derde wedstrijd in zeven dagen. Van Bommel wilde nog niet kwijt of hij zijn elftal gaat wijzigen voor het duel met Groningen.

"Ik kan wisselen, maar ik kan het elftal ook laten staan", zei Van Bommel met een glimlach. "Dat gaan we bekijken op basis van data over fitheid en de tegenstander. Je hebt allerlei hulpmiddelen, maar daar moet je ook weer niet te veel van uitgaan."

De wedstrijd tussen PSV en FC Groningen begint woensdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De ploeg van Van Bommel staat momenteel tweede in de Eredivisie met veertien punten, evenveel als koploper Ajax en nummer drie Vitesse.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie