De rouwstoet voor Fernando Ricksen trekt woensdag langs Ibrox, zo heeft Rangers FC dinsdag bekendgemaakt. Fans krijgen bij de hoofdingang van het stadion de kans om de oud-verdediger de laatste eer te bewijzen.

Het besluit is genomen in overleg met vrienden en familie van Ricksen. De oud-verdediger overleed vorige week woensdag op 43-jarige leeftijd aan ALS. Hij speelde tussen 2000 en 2006 voor Rangers.

Zoals Schotse media eerder al schreven, vindt de uitvaartplechtigheid plaats in Wellington Church. Diverse oud-spelers van Rangers zijn daarbij aanwezig. Ricksen wordt vervolgens in kleine kring begraven.

In de verklaring op de website van Rangers laat de familie van Ricksen ook weten dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen in de afgelopen dagen. Bij Ibrox werden al heel veel shirts en bloemen neergelegd.

Ricksen was in zijn tijd bij Rangers aanvoerder van de Schotse topclub en pakte twee landstitels. Hij kwam verder uit voor Fortuna Sittard, AZ, FC Zenit en het Nederlands elftal. Met Zenit won hij de UEFA Cup.