Leandro Fernandes moet zijn debuut voor Fortuna Sittard voorlopig nog even uitstellen. De negentienjarige middenvelder heeft een blessure opgelopen.

Fernandes is voor zijn herstel teruggekeerd naar Juventus, de club waarvan Fortuna de speler voor een seizoen huurt. Fortuna heeft niet bekendgemaakt wat Fernandes mankeert en hoelang hij uit de roulatie is.

"Fortuna Sittard wenst Leandro veel sterkte tijdens zijn herstelperiode en hoopt hem snel weer terug te zien in Sittard", meldt de club maandag in een korte verklaring.

De jeugdinternational van Oranje maakte vorig jaar de overstap van de jeugd van PSV naar Juventus. Hij speelde in Turijn in het elftal onder 23 jaar.

Fernandes kwam naar Sittard om meer speelminuten te maken op een hoger niveau. Met Fortuna bezet hij de voorlaatste plaats in de Eredivisie. De ploeg van coach Sjors Ultee wist nog niet te winnen.

Woensdag staat voor Fortuna de zware uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Die wedstrijd begint om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie