TOP Oss heeft zaterdag aan de Brabantse derby in de Keuken Kampioen Divisie tegen Helmond Sport drie punten overgehouden. De bezoekers zegevierden met 0-2.

TOP kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Lorenzo Piqué. Lion Kaak zorgde tien minuten na rust voor de beslissing.

Dankzij de tweede overwinning van het seizoen voorkomt TOP dat het de nieuwe hekkensluiter wordt in de Keuken Kampioen Divisie. Bij een nederlaag zou de ploeg van Klaas Wels van de negentiende naar de twintigste plaats zijn gezakt.

De rode lantaarn blijft nu voor Jong PSV (4 punten). De Eindhovenaren hebben maandag nog wel de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur tegoed.

Met zeven punten uit zeven duels klimt TOP naar de dertiende plaats. Helmond zakt naar de negentiende positie. De ploeg van trainer Wil Boessen heeft net als Jong AZ en Roda JC vijf punten, maar een minder doelsaldo.

De andere clubs in de Eerste Divisie kwamen vrijdag al in actie. De Graafschap gaat aan kop met zeventien punten uit zeven duels, gevolgd door NAC Breda (16), Jong FC Utrecht en Excelsior (beide 13).