De voetbalsters van Ajax hebben vrijdagavond de topper in de Eredivisie tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. PSV kwam voor eigen publiek niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag, maar de Eindhovense vrouwen blijven koploper.

Oranje-international Desiree van Lunteren bracht Ajax na een klein half uur op De Toekomst uit een vrije trap op voorsprong tegen Twente. Bente Jansen bracht de Tukkers vroeg in de tweede helft langszij, waarna Eshly Bakker de thuisploeg in de slotfase de winst bezorgde.

Op De Herdgang kwam PSV dankzij een treffer van Katja Snoeijs halverwege de eerste helft op voorsprong tegen ADO. De thuisploeg leek op weg naar de vierde overwinning van het seizoen, maar in de slotfase zorgde Chasity Grant voor de gelijkmaker.

PSV en Ajax hebben nu beide tien punten, maar de Brabantse formatie gaat dankzij een beter doelsaldo aan kop. Regerend landskampioen FC Twente staat met zes punten derde en ADO bezet met vijf punten de vierde plek.

In de derde wedstrijd van vrijdagavond in de Eredivisie Vrouwen speelden VV Alkmaar en PEC Zwolle met 2-2 gelijk. Voor de Overijsselse ploeg betekende dat het eerste punt van dit seizoen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen