De Braziliaanse bondscoach Tite heeft David Neres niet opgenomen in zijn selectie voor twee oefeninterlands die volgende maand worden gespeeld. De Ajacied was er de laatste maanden wel steeds bij.

De 'Goddelijke Kanaries' spelen in oktober in Singapore twee oefenduels. Op 10 oktober is Senegal de tegenstander, drie dagen later Nigeria.

In de voorhoede geeft Tite de voorkeur aan Everton Soares van Gremio en Richarlison van Everton. Neymar is er weer bij na een enkelblessure. De andere aanvallers zijn Gabriel Barbosa (Flamengo), Gabriel Jesus (Manchester City) en Roberto Firmino (Liverpool).

De 22-jarige Neres maakte in maart zijn debuut voor de nationale ploeg en kwam daarna onder meer uit op de Copa América, die door de Brazilianen werd gewonnen. De aanvaller raakte op dat toernooi zijn basisplaats kwijt.

Voor coach Erik ten Hag van Ajax zal het geen probleem zijn dat Neres medio oktober in Amsterdam blijft. Hij hield zijn aanvaller afgelopen weekend tegen sc Heerenveen nog uit de basis, vanwege de vele vlieguren die Neres achter de rug had.