Calvin Stengs vindt dat AZ een knappe prestatie heeft geleverd door in de Europa League met tien man een punt te pakken bij FK Partizan. In Servië speelde de ploeg van coach Arne Slot donderdagavond met 2-2 gelijk.

"We hebben hard gevochten en een heel knap resultaat geboekt. Het is lekker dat we nog de 2-2 maken. Een gouden punt, zeker weten", concludeerde Stengs na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports.

De aanvaller bracht AZ in Belgrado op voorsprong, waarna de Alkmaarders na een klein half uur met tien man verder moesten door een rode kaart voor Jonas Svensson. Vlak voor rust kwam Partizan langszij door een rake strafschop van Bibras Natcho.

"We stonden al met een man minder en vervolgens kwamen ze ook nog op 1-1", liet Stengs weten. "Toen wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden."

"De rode kaart was terecht, maar de penalty twijfelde ik over", vond hij. "Ik vind het jammer dat die op dit niveau zo makkelijk wordt gegeven."

Na een uur spelen bezorgde Natcho de Serviërs ook de voorsprong, waardoor AZ op weg leek naar een nederlaag. Zeven minuten na de 2-1 tekende Myron Boadu echter voor de gelijkmaker en pakten de bezoekers toch nog een punt.

Calvin Stengs bracht AZ vroeg in de eerste helft op voorsprong bij Partizan. (Foto: Pro Shots)

'Er gebeurt elke keer iets geks'

Het was niet de eerste hectische Europese wedstrijd van AZ dit seizoen. Drie weken geleden leek AZ tegen negen man van Antwerp naast een ticket voor de groepsfase van de Europa League te grijpen, maar in de slotfase sleepte Stengs er een verlenging uit. Daarin wonnen de Noord-Hollanders uiteindelijk met 1-4.

"Blijkbaar kunnen we geen normale wedstrijd spelen. Er gebeurt elke keer iets geks", aldus Stengs.

Over twee weken neemt AZ het voor eigen publiek op tegen Manchester United. De Engelsen begonnen de Europa League met een moeizame 1-0-thuiszege op FC Astana uit Kazachstan.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League