De professionele afdeling van het Franse voetbal (LFP) heeft woensdag de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi in Frankrijk, met ingang van het komende seizoen geschrapt.

Dit heeft te maken met de marktomstandigheden. Er heeft zich geen enkele omroep gemeld die het evenement tussen 2020 en 2024 wil uitzenden.

"We behouden ons wel het recht het toernooi weer op te starten als de omstandigheden gunstiger zijn", luidt het in een verklaring van de LFP.

De Coupe de la Ligue bestaat sinds 1995. De finale werd sinds 1998 gespeeld in het Stade de France in Parijs en de winnaar kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Europa League.

PSG won de Coupe de la Ligue het vaakst

Paris Saint-Germain won de Coupe de la Ligue het vaakst, acht keer. De Parijzenaars pakten de eindzege in 1995, 1998, 2008 en tussen 2014 en 2018.

RC Strasbourg gaat de boeken in als voorlopig de laatste winnaar. De Straatsburgers waren vorig seizoen in de finale na strafschoppen te sterk voor EA Guingamp.

De Coupe de France is het belangrijkste bekertoernooi in Frankrijk. Die bestaat sinds 1918 en daaraan mag iedere bij de Franse voetbalbond FFF aangesloten club aan meedoen, inclusief de clubs uit de Franse overzeese departementen.