Danielle van de Donk heeft Arsenal maandag een zwaarbevochten 0-1-zege bezorgd op bezoek bij Manchester United in de Women's Super League. De middenvelder maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Van de Donk kwam twintig minuten voor tijd als invaller in het veld en schoot de bal bij aanvang van de blessuretijd na een scrimmage voor het doel van United koeltjes in het doel.

Bij Arsenal hadden Vivianne Miedema en Jill Roord wel een basisplaats. Roord, deze zomer overgekomen van Bayern München, werd vlak na de 0-1 van Van de Donk nog wel gewisseld.

Bij United ontbrak Jackie Groenen. De middenvelder, die deze zomer overkwam van 1. FFC Frankfurt, kampt met een blessure.

Arsenal, Everton en City nog zonder puntenverlies

Titelverdediger Arsenal is net als Everton en Manchester City na twee speelrondes nog zonder puntenverlies en bezet op basis van het doelsaldo de derde plaats.

United, dat nieuw is in de competitie, staat net als Birmingham City en Liverpool qua punten nog op de hatelijke nul en is op basis van het doelsaldo zelfs de hekkensluiter.

Arsenal komt volgende week weer in actie in de achtste finales van de Champions League. De Londenaren verdedigen thuis een comfortabele 4-0-voorsprong tegen Fiorentina, die mede door een treffer van Miedema tot stand kwam.