Lionel Messi zit voor het eerst dit seizoen in de selectie van FC Barcelona. De Argentijn reist met de Spaanse club af naar Duitsland voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund van dinsdag.

De 32-jarige Messi is hersteld van een kuitblessure. Hij liep de kwetsuur op in de voorbereiding van het seizoen, kort nadat hij was teruggekeerd van de Copa América met de Argentijse nationale ploeg.

Messi miste de eerste vier competitiewedstrijden van FC Barcelona. Hij hervatte afgelopen zondag de groepstraining en werkte ook maandag de training af met zijn teamgenoten, waardoor hij van de medische staf toestemming kreeg in het vliegtuig naar Dortmund te stappen.

"We beslissen op de wedstrijddag of Messi zal spelen. Een week geleden waren we nog somber over een snelle rentree, maar hij is zeer voorspoedig hersteld", zei trainer Ernesto Valverde maandag op zijn persconferentie in het Signal Iduna Park.

Frenkie de Jong ook in selectie FC Barcelona

Valverde heeft er met Messi weer een fitte aanvaller bij, nadat Luis Suárez zaterdag tegen Valencia (5-2) al terugkeerde na een kuitblessure. Ousmane Dembélé ontbreekt nog wel wegens een hamstringblessure.

Frenkie de Jong maakt net als Messi deel uit van de selectie. De middenvelder, deze zomer overgekomen van Ajax, maakte tegen Valencia zijn eerste competitiedoelpunt voor de Catalanen en gaf ook een assist.

Borussia Dortmund-FC Barcelona begint dinsdag om 21.00 uur. Internazionale en Slavia Praag, die dinsdag tegenover elkaar staan in Milaan, zijn de andere twee clubs in groep F.

Bekijk hier het programma en standen in de Champions League