Ajax heeft het contract van Sergiño Dest met een jaar verlengd, tot de zomer van 2022. In de nieuwe verbintenis is bovendien een optie op een extra seizoen opgenomen, meldt Ajax vrijdag.

Het oude contract van de achttienjarige Dest liep nog tot de zomer van 2021. De verdediger maakte sinds 2012 deel uit van de jeugdopleiding van de landskampioen.

Dest kent dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax. Hij maakte in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (2-0) zijn debuut, waarna hij nog zes keer voor de Amsterdammers in actie kwam.

De in Almere geboren vleugelverdediger is sinds vorige week international van de Verenigde Staten, maar omdat hij alleen in vriendschappelijk verband voor 'Team USA' uitkwam, kan hij er ook voor kiezen om voor Nederland uit te komen.

Ten Hag wil dat Dest voor Oranje kiest

Trainer Erik ten Hag heeft zijn pupil eerder dit seizoen al aangeraden bij bondscoach Ronald Koeman. Ook bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft al laten weten de jongeling graag op te roepen. Daar is het nog niet van gekomen.

Ten Hag ziet graag dat Dest voor een interlandloopbaan bij Oranje kiest. "Als Nederlandse trainer heeft dat mijn voorkeur, maar ik zou het zeker respecteren als hij voor de Verenigde Staten kiest. Uiteindelijk is het zijn keuze."

Zaterdag komt Dest waarschijnlijk weer in actie voor Ajax. De Amsterdammers spelen om 18.30 uur thuis tegen sc Heerenveen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie