De eerste wedstrijd van AZ in de Europa League wordt volgende week donderdag bij Partizan Belgrado definitief zonder publiek gespeeld. De UEFA heeft dinsdag besloten dat een straf voor de Servische club gehandhaafd blijft.

Partizan werd vorige maand door de Europese voetbalbond bestraft omdat supporters van de club zich hadden misdragen in de wedstrijd tegen het Turkse Yeni Malatyaspor.

De Nederlandse middenvelder Mitchell Donald zou in die wedstrijd racistisch zijn bejegend, waarna de UEFA een sanctie van twee thuiswedstrijden zonder publiek oplegde.

Partizan was het niet eens met die straf en tekende beroep aan. De zaak werd maandag behandeld in het UEFA-hoofdkantoor in Nyon. Daar werd besloten om de sanctie te handhaven.

Ook AZ-supporters niet welkom

Stadion Partizana bleef in de Europa League-play-off tegen het Noorse Molde FK (2-1-winst) ook al gesloten. Tegen AZ wordt het tweede gedeelte van de straf ingelost.

Naast Partizan-supporters zijn ook fans uit Alkmaar volgende week niet welkom in Belgrado. De wedstrijd mag alleen worden bezocht door regionale scholieren tot veertien jaar.

Het AZ van trainer Arne Slot zit naast Partizan ook in de poule met Manchester United en FC Astana.

Bekijk het programma in de Europa League