Trainer John Stegeman is maandag door zijn club PEC Zwolle bestraft met een boete vanwege rijden onder invloed. De coach was donderdag betrokken bij een eenzijdig auto-ongeluk, waarbij hij ongedeerd bleef.

"Dit is een ontzettend domme actie van mij, die nooit meer voor gaat komen. Ik accepteer de straf vanuit de club als vanzelfsprekend en beloof beterschap richting de toekomst", zegt Stegeman op de website van PEC.

De 43-jarige Epenaar, die volgens diverse media bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had en een lantaarnpaal ramde, wordt naast zijn boete extra vaak ingezet bij maatschappelijke projecten. Daarnaast wordt het oordeel van Justitie afgewacht. Het rijbewijs van Stegeman is ingenomen.

Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle zegt het incident enorm te betreuren. "Het komt totaal niet overeen met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan."

Stegeman is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van PEC. Hij maakte deze zomer de gevoelige overstap van rivaal Go Ahead Eagles naar de Zwollenaren, die na vijf Eredivisie-duels vijftiende staan met vier punten.

Eerder stond Stegeman aan het roer bij Heracles Almelo. Als spits kwam hij uit voor Vitesse, Helmond Sport, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, AGOVV Apeldoorn en SC Cambuur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie