Giovanni van Bronckhorst werkt bij de organisatie City Football Group aan zijn ontwikkeling als trainer, zo heeft hij maandag bevestigd bij RTV Rijnmond.

De oud-trainer van Feyenoord kijkt momenteel rond bij Manchester City, een van de clubs die onder de holdingmaatschappij valt. Hij heeft geen officiële functie bij de Engelse kampioen, maar verdiept zich in de organisatie van City Football Group.

Van Bronckhorst zal later waarschijnlijk ook een bezoek brengen aan onder meer New York City en Melbourne City, clubs die zijn aangesloten bij dezelfde organisatie als Manchester City.

De 44-jarige Van Bronckhorst begon zijn trainersloopbaan in de zomer van 2015 bij Feyenoord en presteerde goed in Rotterdam. In vier jaar tijd pakte hij vijf prijzen: de landstitel en tweemaal zowel de TOTO KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal.

Aan het einde van vorig seizoen besloot de geboren Rotterdammer om zijn aflopende contract in De Kuip niet te verlengen. Hij zei na vier jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Als linksback kwam Van Bronckhorst uit voor Feyenoord, RKC Waalwijk, Glasgow Rangers, Arsenal, FC Barcelona en opnieuw Feyenoord. Bovendien heeft hij 106 interlands namens Oranje op zijn naam staan.

Giovanni van Bronckhorst leidde Feyenoord in 2017 naar de landstitel. (Foto: Pro Shots)