Go Ahead Eagles heeft zaterdag in de Keuken Kampioen Divisie op de valreep met 2-2 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Alexander Bannink scoorde in de laatste minuut in De Adelaarshorst. Eerder op de avond won SC Cambuur met 0-2 van Telstar.

Bannink voorkwam met zijn gelijkmaker dat Excelsior koploper werd. De club uit Rotterdam heeft nu evenveel punten als De Graafschap en FC Eindhoven, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Go Ahead staat tiende, maar de verschillen zijn klein. De Graafschap, FC Eindhoven en Excelsior hebben maar drie punten meer dan de ploeg van trainer Jack de Gier.

Halverwege leidde Go Ahead nog met 1-0 tegen Excelsior door een goal van Elmo Lieftink. Ahmad Mendes Moreira zorgde na rust met twee doelpunten voor een 1-2-voorsprong voor de bezoekers, maar dat was door de treffer van Bannink dus niet genoeg voor de zege.

Björn Kuipers was de scheidsrechter bij Go Ahead Eagles tegen Excelsior. (Foto: Pro Shots)

Cambuur stijgt naar vijfde plaats

Cambuur steeg door de 0-2-overwinning op Telstar naar de vijfde plaats met slechts een punt achterstand op koploper De Graafschap. De club uit Doetinchem heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Cambuur won dankzij een goal halverwege de eerste helft van Jamie Jacobs en vlak voor tijd tekende Alex Bangura voor de tweede treffer van de Leeuwarders in het Rabobank IJmond Stadion.

FC Dordrecht speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht. De Duitser Joshua Holtby zette MVV al na drie minuten op voorsprong in het Riwal Hoogwerkers Stadion en na 29 minuten was de Braziliaan Fabian De Abreu trefzeker voor de thuisclub.

Vreugde bij Cambuur na de 0-1 van Jamie Jacobs. (Foto: Pro Shots)

FC Dordrecht pakte pas twee punten

Het gelijkspel betekende pas het tweede punt van dit seizoen voor FC Dordrecht, dat achttiende staat. Jong PSV en Roda JC pakten pas een punt. MVV staat met zeven punten in de middenmoot.

Zondag worden weer drie duels afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport-FC Eindhoven begint om 12.15 uur, bij Roda JC-TOP Oss is de aftrap om 14.30 uur en de dag wordt om 16.45 uur afgesloten met Almere City FC-FC Volendam.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie