De voetbalsters van FC Twente en PSV hebben vrijdag ook hun tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie gewonnen. De regerend landskampioen won met 0-1 bij ADO Den Haag en de Eindhovenaren waren met 4-0 te sterk voor PEC Zwolle.

Fenna Kalma maakte het enige doelpunt voor FC Twente in Den Haag. De aanvalster kopte tien minuten voor rust raak uit een voorzet van Renate Jansen.

Op De Herdgang was het lang wachten op de eerste treffer bij PSV-PEC Zwolle. Joëlle Smits opende twintig minuten voor tijd de score, waarna Katja Snoeijs ook twee keer het doel vond en Aniek Nouwen de eindstand bepaalde.

De derde wedstrijd van vrijdagavond leverde een spektakelstuk op. Daarin speelde Excelsior/Barendrecht voor eigen publiek met 3-3 gelijk tegen VV Alkmaar.

PSV en FC Twente staan beide op zes punten, maar de Brabanders gaan dankzij een iets beter doelsaldo aan kop. Ajax kan zich zondag naast de twee bovenste ploegen voegen. De Amsterdammers komen dan voor eigen publiek in actie tegen sc Heerenveen.

FC Twente, PSV en Ajax zijn de enige drie ploegen die nog zonder puntenverlies zijn in de Eredivisie voor vrouwen. ADO Den Haag bezet met drie punten de vierde plaats.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen