De Russische internationals Aleksandr Kokorin (28) en Pavel Mamaev (30) komen op borgtocht vrij. De twee werden in mei nog tot maximaal anderhalf jaar cel veroordeeld.

Kokorin en Mamaev werden veroordeeld voor agressie tegenover een hoge functionaris van het Russische ministerie van Handel. Ze kwamen in opspraak nadat er in oktober beelden van de mishandeling op sociale media verschenen.

48-voudig international Kokorin en Mamaev, die vijftien interlands achter zijn naam heeft staan, zaten al sinds oktober in de cel. Kokorin werd tot achttien maanden veroordeeld, Mamaev één maand minder.

Bij de mishandeling waren ook de broer van Kokorin en een vierde man betrokken. Zij komen eveneens in aanmerking voor een vervroegde voorwaardelijk vrijlating.

Ook de gevangenis waar zij verblijven, ging akkoord. De rechtbank in Moskou oordeelde vrijdag dan ook dat het viertal de cel op 17 september mag verlaten. Volgens de advocaat heeft het viertal zich tijdens hun celstraf voorbeeldig gedragen.

De vier mannen sloegen begin oktober in een café in Moskou functionaris Denis Pak met een stoel in zijn gezicht. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren zij op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een televisiepresentatrice.

'Alexander Kokorin en Pavel Mamaev mishandelen barbezoekers'
36
'Alexander Kokorin en Pavel Mamaev mishandelen barbezoekers'