Eric van der Luer en Roda JC zijn woensdag uit elkaar gegaan. Het clubicoon is na onderling overleg vertrokken bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

De voormalig middenvelder, die van 1988 tot en met 2002 voor Roda JC speelde, was vorig seizoen nog even hoofdtrainer in Kerkrade.

Naar verluidt drukte het salaris van Van der Luer te zwaar op de begroting van Roda JC. De nieuwe eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wilde daarom van hem af.

Van der Luer, die twee keer voor Oranje speelde, wilde aanvankelijk van geen wijken weten, maar is nu toch tot overeenstemming gekomen met de clubleiding. Roda doet geen uitspraken over de inhoud van de regeling.

"Roda JC dankt Eric van der Luer voor alle inspanningen die hij zowel gedurende zijn actieve carrière als voetballer bij Roda JC heeft geleverd, als gedurende zijn loopbaan binnen Roda JC als coach en scout", meldt de club op de website.

Roda JC is het seizoen moeizaam begonnen. Met één punt uit de eerste vier duels staan de Limburgers voorlaatste. Zondag speelt Roda thuis tegen TOP Oss.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie