Giorgio Chiellini is zo'n zes maanden uitgeschakeld door zijn knieblessure, zo heeft Juventus dinsdag laten weten. De concurrent van Matthijs de Ligt is dinsdag met succes geopereerd.

Vrijdag werd al bekend dat de 35-jarige Chiellini tijdens de training een gescheurde kruisband had opgelopen. Juventus kon toen nog niets zeggen over de herstelduur.

De zware blessure van de 103-voudig international van Italië biedt De Ligt kansen op speeltijd. De van Ajax overgekomen verdediger moest bij de start van de competitie nog Chiellini en Leonardo Bonucci voor zich dulden.

De twintigjarige De Ligt, voor wie zo'n 75 miljoen euro werd betaald, verving Chiellini zaterdag al in de basis tijdens de topper tegen Napoli. Juventus won die spectaculaire confrontatie met 4-3.

Na de wedstrijd in Turijn was er kritiek op De Ligt, want de vijftienvoudig international speelde ongelukkig en zag er bij de tegendoelpunten niet goed uit.

Momenteel bereidt de verdediger zich met Oranje voor op de EK-kwalificatieduels met Duitsland (vrijdag) en Estland (maandag). De eerstvolgende wedstrijd van Juventus is volgende week zondag, wanneer in Florence tegen Fiorentina wordt gespeeld.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A