Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt keren dinsdag terug in de basis bij de Oranjevrouwen voor het EK-kwalificatieduel met Turkije. Vivianne Miedema en Merel van Dongen ontbreken ten opzichte van de ontmoeting met Estland van vrijdag.

De 26-jarige Van de Sanden raakte haar basisplaats in Oranje tijdens het WK van deze zomer kwijt, maar mag het nu dus weer eens vanaf het begin laten zien. Ze profiteert van een blessure van Miedema.

Van de Sanden vormt als rechtsbuiten de voorhoede met Jill Roord en Lineth Beerensteyn, die de plek van Miedema in de spits overneemt. De 23-jarige Miedema haakte in aanloop naar het duel met Turkije af vanwege een hamstringkwetsuur en sterspeelster Lieke Martens ontbreekt al langer.

Centraal achterin keert Van der Gragt terug in het elftal, wat ten koste gaat van linksback Van Dongen. De basisplek van Van der Gragt betekent dat Dominique Bloodworth van het centrum naar de positie van linksachter schuift. Desiree van Lunteren is de vaste rechtsback van Oranje.

Estland werd eenvoudig verslagen

Oranje begon de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 vrijdag met een 0-7-overwinning in en tegen Estland. De wedstrijd tegen Turkije wordt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen gespeeld en begint om 20.00 uur.

Rusland, Slovenië en Kosovo zijn de andere tegenstanders in groep A. De winnaars van de negen poules plaatsen zich voor het EK, net als de drie beste nummers twee. De andere zes nummers twee spelen play-offs.

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Beerensteyn, Roord.