Feyenoord heeft zich maandag op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger heeft in De Kuip voor vier jaar getekend. Ajax verhuurt Lisandro Magallán voor de rest van het seizoen aan Deportivo Alavés.

De 22-jarige Senesi komt over van het Argentijnse San Lorenzo. Hij kost de Rotterdammers naar verluidt zo'n 7 miljoen euro, al heeft de club de transfersom niet bekendgemaakt.

Senesi werd maandag al direct medisch gekeurd. Hij traint dinsdag voor het eerst mee met de selectie van trainer Jaap Stam. De verdediger krijgt in De Kuip rugnummer 4.

Technisch directeur Sjaak Troost is blij dat Feyenoord erin is geslaagd Senesi te strikken. "Hij geldt als een groot verdedigend talent. Dat blijkt ook uit het feit dat hij geselecteerd wordt voor de Argentijnse nationale jeugdteams", aldus de bestuurder.

"We zijn heel erg blij dat we met Marcos de gewenste versterking voor de ploeg van Jaap Stam en zijn staf hebben toegevoegd."

Senesi is na Edgar Miguel Ié en George Johnston de derde centrumverdediger die Feyenoord deze periode aan de selectie heeft toegevoegd. Stam kan ook nog over Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en de momenteel geblesseerde Sven van Beek beschikken.

Lisandro Magallán verlaat Ajax al na een half jaar. (Foto: Pro Shots)

Magallán op huurbasis naar Alavés

Ajax verhuurde met Magallán juist een Argentijnse verdediger. Hij speelt de rest van het seizoen voor Deportivo Alavés, de huidige nummer zeven van La Liga. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Magallán speelde sinds januari voor de Amsterdammers, die hem voor zo'n 9 miljoen euro overnamen van Boca Juniors. Hij kwam sindsdien slechts tot zes optredens. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt nog door tot de zomer van 2023.

De Argentijn had in Amsterdam Joël Veltman en Perr Schuurs voor zich in de pikorde, terwijl ook de Mexicaanse aanwinst Edson Álvarez rechts achterin uit de voeten kan.