MVV Maastricht heeft zondag in de Keuken Kampioen Divisie de Limburgse derby tegen Roda JC gewonnen. De ploeg van coach Fuat Usta was met 1-0 te sterk voor de Kerkradenaren in een wedstrijd die wegens rellen tijdelijk werd gestaakt.

Het duel werd vier minuten voor rust door scheidsrechter Christiaan Bax stilgelegd, omdat supporters van MVV drank en andere voorwerpen richting Roda-aanvaller Jordy Croux gooiden. Vijf minuten later werd de wedstrijd hervat.

Vier minuten na rust zorgde Serhat Kot voor het enige doelpunt van de wedstrijd in De Geusselt. De middenvelder kopte raak uit een voorzet vanaf rechts van Joeri Schroijen.

MVV boekte zijn tweede competitiezege van het seizoen. De Maastrichtenaren bezetten met zes punten uit vier duels de twaalfde plek. Roda heeft pas één punt en staat negentiende. Alleen FC Dordrecht staat nog onder de formatie van coach Jean-Paul de Jong.

De Graafschap gaat na de vierde speelronde aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De Doetinchemmers, die vrijdag met 0-0 gelijkspeelden bij TOP Oss, verzamelden tot nu toe tien punten. Nummer twee FC Eindhoven staat eveneens op tien punten, maar heeft een minder doelsaldo.

MVV viert de winnende treffer van Serhat Kot. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie