Juventus-coach Giovanni Martusciello heeft het zaterdag na de spectaculaire 4-3-zege op Napoli opgenomen voor Matthijs de Ligt. De verdediger zag er niet altijd goed uit bij zijn debuut voor de Italiaanse topclub.

"Hij is overgekomen van een ploeg die op een andere manier verdedigt in een andere competitie", aldus Martusciello, die op de bank de met een longontsteking kampende hoofdcoach Maurizio Sarri verving.

"Hij heeft het een uur lang goed gedaan en daarna kreeg hij het fysiek moeilijker, maar hij is een speler van het hoogste niveau. Hij moet nog bijleren, maar is slim genoeg."

De twintigjarige De Ligt kende voor rust weinig problemen, maar zag er in de tweede helft vooral bij de tweede en derde tegentreffer - Juventus verspeelde een 3-0-voorsprong - niet goed uit en kreeg in de slotfase kramp.

Juventus betaalde deze zomer 75 miljoen euro voor de Ajax-verdediger. Vorige week zat De Ligt bij de competitiestart nog op de bank, maar tegen Napoli mocht hij starten vanwege een zware blessure van Giorgio Chiellini.

Matthijs de Ligt kan niet voorkomen dat Giovanni Di Lorenzo voor 3-3 zorgt. (Foto: Pro Shots)

'We geven nooit op'

Het deed Martusciello goed dat Juventus na het incasseren van de 3-1, 3-2 en 3-3 alsnog de overwinning naar zich toetrok. In de extra tijd maakte Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly een eigen doelpunt.

"We kregen het fysiek moeilijk en tegen een beweeglijke ploeg als Napoli kom je dan in de problemen", aldus de trainer van de 'Oude Dame'.

"Bij de 3-0-voorsprong namen we gas terug en gaven we Napoli de kans om terug te komen, maar het is mooi om te zien dat deze ploeg nooit opgeeft en op moeilijke momenten iets extra's kan."

Juventus won vorige week met 0-1 bij Parma en is na de eerste twee speelrondes in de Serie A dus nog zonder puntenverlies. Volgende week zondag wacht een uitduel met Fiorentina.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A