PSV verhuurt Derrick Luckassen dit seizoen aan Anderlecht. De Belgische topclub heeft ook een optie tot koop opgenomen in het contract van de 24-jarige verdediger.

Luckassen, die nog tot de zomer van 2021 vastligt in Eindhoven, had geen toekomst meer bij PSV. Datzelfde gold voor verdediger Trent Sainsbury, die donderdag de overstap naar het Israëlische Maccabi Haifa maakte.

"Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België", aldus Luckassen, die eerder bij AZ speelde en vorig jaar al werd verhuurd aan Hertha BSC, op de site van Anderlecht.

"Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk ernaar uit om bij deze club, met spelers zoals Vincent Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien."

Luckassen treft twee landgenoten bij Anderlecht, waar clubicoon Kompany zowel trainer als speler is. Eerder deze transferperiode tekenden Michel Vlap en Philippe Sandler al in Brussel.

PSV tegen RKC nog zonder Doan

Met Luckassen meegerekend deed PSV deze zomer al negentien spelers - al dan niet tijdelijk - van de hand. Ibrahim Afellay, Robbin Ruiter, Bruma, Toni Lato, Olivier Boscagli, Timo Baumgartl, Kostas Mitroglou en Ritsu Doan kwamen daarvoor terug.

De Eindhovenaren presenteerden de van FC Groningen overgekomen Doan officieel en maakten daarbij bekend dat de aanvaller zondag nog niet speelgerechtigd is tijdens het uitduel met RKC Waalwijk.

RKC-PSV begint zondag om 20.00 uur. De ploeg van trainer Mark van Bommel pakte zeven punten in de eerste drie Eredivisie-wedstrijden.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie