Giorgio Chiellini heeft vrijdag op de training van Juventus een zware knieblessure opgelopen. Uit medisch onderzoek bleek dat de Italiaanse verdediger met een scheurtje in de voorste kruisband van zijn rechterknie kampt.

Het is nog onduidelijk hoelang de 35-jarige Chiellini precies uit de roulatie is. Volgens Juventus moet de 103-voudig international de komende dagen sowieso een operatie ondergaan.

De blessure van Chiellini vergroot de kansen op speeltijd voor Matthijs de Ligt. De Oranje-international bleef vorige week bij de competitiestart van Juventus nog de hele wedstrijd op de bank.

De Ligt zag Chiellini afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Parma (0-1-zege) het enige doelpunt van de wedstrijd maken. De aanvoerder van 'De Oude Dame' vormde het centrale verdedigingsduo met Leonardo Bonucci.

Tijdens de competitiestart van Juventus zat Matthijs de Ligt negentig minuten op de bank. (Foto: Pro Shots)

Kans groot op debuut De Ligt tegen Napoli

Door de kwetsuur van Chiellini is de kans groot dat de twintigjarige De Ligt, die deze zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax, zaterdag zijn officiële debuut maakt voor Juventus. De ploeg van coach Maurizio Sarri ontvangt dan Napoli.

De Ligt maakte eind juli al wel zijn officieuze debuut voor Juventus. De zeventienvoudig Oranje-international speelde toen een klein half uur mee in een verloren oefenduel met Tottenham Hotspur (3-2).

De competitiewedstrijd tussen Juventus en Napoli gaat zaterdag om 20.45 uur van start in het Allianz Stadium.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A