FC Twente heeft zich dinsdag versterkt met Oriol Busquets. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Barcelona. Fortuna Sittard haalde voor de tweede dag op rij een nieuwe verdediger en Willem II versterkte zich met aanvaller Elton Kabangu.

Twente werd al een tijdje in verband gebracht met de twintigjarige Busquets, die zijn wedstrijden speelde voor het tweede elftal van Barcelona. Technisch directeur Ted van Leeuwen verbleef dinsdag in de Catalaanse stad om de transfer af te ronden.

"Ironisch genoeg was hij de eerste speler waarvoor wij in april belden en uiteindelijk is hij mogelijk de laatste die we deze zomer aantrekken", zegt Van Leeuwen op de site van Twente. "We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, dus we zijn blij dat hij voor Twente heeft gekozen."

Busquets kwam op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Barcelona en doorliep alle jeugdelftallen van de Spaanse topclub. Hij speelde tot dusver twee officiële duels in de hoofdmacht (twee wedstrijden in de Copa del Rey).

Met de komst van Busquets heeft Twente zijn negende en waarschijnlijk laatste aanwinst van deze transferwindow binnen. De Tukkers, die vorig seizoen kampioen werden in de Keuken Kampioen Divisie, staan momenteel op de achtste plek in de Eredivisie.

Fortuna versterkt zich met verdediger Cian

Eerder op dinsdag versterkte Fortuna de selectie met de 22-jarige Cian Harries, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Swansea City. "Met Cian hebben we dit seizoen een groot talent binnen onze selectie. Hij is een fysiek sterke verdediger en daarbij ook opbouwend goed", zegt technisch manager Sjoerd Ars op de site van Fortuna Sittard.

Harries, die zes interlands speelde voor Jong Wales, tekende in 2017 een contract voor drie jaar bij Swansea City. Hij speelde de afgelopen jaren twee wedstrijden in het eerste elftal van de huidige Championship-club.

De Limburgers versterkten zich maandag al met de 25-jarige Zwitser Martin Angha, die overkwam van FC Sion en werd gepresenteerd als "beoogd defensieleider". De club van trainer Sjors Ultee staat na drie wedstrijden op één punt. Daarmee bezet Fortuna de zestiende plek in de Eredivisie.

Fortuna Sittard versterkte zich met Cian Harries. (Foto: Fortuna Sittard/Ivo Delahaye)

Willem II haalt aanvaller Kabangu

Willem II voegde Kabangu toe aan de selectie. De 21-jarige Belg, die de afgelopen twee seizoenen voor FC Eindhoven uitkwam, tekende een driejarig contract bij de Tilburgers met de optie op nog een seizoen.

"Elton heeft het de afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven goed gedaan", zegt technisch manager Joris Mathijsen op de site van Willem II. "Met zijn spel, doelpunten en assists was hij een van de meest opvallende spelers. We zijn blij dat hij bij ons voor meerdere jaren heeft getekend."

Kabangu wordt overgenomen van KAA Gent, dat hem de laatste jaren aan FC Eindhoven verhuurde. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Belgen, maar brak daar nooit door.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie