FC Den Bosch heeft maandag een sluitende begroting ingediend bij de licentiecommissie van de KNVB. De club uit de Keuken Kampioen Divisie is erin geslaagd een tekort van 1,6 miljoen euro weg te werken.

Het noodlijdende Den Bosch had tot maandag de tijd om een sluitende begroting in te dienen en daarmee de licentie voor de rest van het seizoen veilig te stellen. De begroting, die vanaf nu 3,2 miljoen euro bedraagt, moet nog wel beoordeeld worden door de licentiecommissie van de voetbalbond.

De kans was aanwezig dat Den Bosch in de laatste dagen voor de deadline nog spelers moest verkopen om de begroting sluitend te krijgen, maar dat heeft de club kunnen voorkomen. "Met het direct versterken van de kaspositie is een uitholling van het elftal voorkomen", schrijft Den Bosch in een verklaring op de site.

"Begin september, na het sluiten van de transferperiode, maken wij onze sportieve ambities voor dit seizoen bekend. Nu de begroting sluitend is, ligt de prioriteit bij de sportieve resultaten van het eerste elftal."

Kakhi Jordania hoopte FC Den Bosch over te nemen. (Foto: Pro Shots)

Overname Den Bosch door Jordania geblokkeerd

De financiële problemen van Den Bosch zouden eigenlijk worden opgelost door Kakhi Jordania. De licentiecommissie van de KNVB stond echter niet toe dat de Georgische zakenman de club over zou nemen - de herkomst van zijn geld was niet duidelijk - en die beslissing werd gesteund door de beroepscommissie.

Sindsdien staan Jordania en Den Bosch lijnrecht tegenover elkaar. De zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania hoopte tevergeefs beslag te leggen op de goederen van de club, waarna Den Bosch de zakenman schriftelijk om een einde van de samenwerking vroeg.

Den Bosch, dat vorig seizoen strandde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, staat momenteel op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Erik van der Ven won geen van de eerste drie competitiewedstrijden.

In de vierde speelronde gaat Den Bosch vrijdag op bezoek bij SC Cambuur, de nummer twaalf in de Eerste Divisie.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie