Ajax kan woensdag in de return van de play-offs in de Champions League tegen APOEL Nicosia geen beroep doen op Donny van de Beek. De middenvelder heeft een spierblessure opgelopen.

De 22-jarige Van de Beek liep de kwetsuur vrijdag tijdens de training op. Het is nog niet bekend hoelang hij uit de roulatie is.

"Ik baal vreselijk. De wedstrijd van woensdag tegen APOEL mis ik zeker. Komende week hoop ik duidelijkheid te krijgen hoelang het daarna nog gaat duren", zegt de middenvelder zaterdag op de website van Ajax.

Van de Beek kwam dit seizoen alle zeven wedstrijden in actie. Hij was daarin twee keer trefzeker. Bovendien was hij drie keer de aangever bij een doelpunt.

De Oranje-international wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer. Hij staat in de belangstelling van Real Madrid, maar die interesse zou inmiddels wat bekoeld zijn.

Ajax moet voor eigen publiek winnen om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken. Het eerste duel op Cyprus eindigde dinsdag in 0-0. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint woensdag om 21.00 uur.

Bekijk het programma in de Champions League