Maurizio Sarri zal in de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen niet op de bank zitten bij Juventus. De Italiaanse coach is herstellende van een longontsteking.

De zestigjarige Sarri miste afgelopen zaterdag al het oefenduel met Triestina (0-1-winst). De coach dacht aanvankelijk dat hij last had van een verkoudheid, maar maandag werd een longontsteking bij hem geconstateerd.

Juventus meldt donderdag op de site dat het de goede kant op gaat met Sarri, maar dat hij in het kader van zijn herstel voorlopig nog niet bij wedstrijden aanwezig kan zijn. Hij mist daardoor het uitduel met Parma van zaterdag - de openingswedstrijd van het seizoen - en de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Napoli van volgende week.

Sarri is bezig aan zijn eerste maanden bij Juventus, waar hij in juni de ontslagen Massimiliano Allegri opvolgde. Vorig seizoen stond hij voor de groep van Chelsea, waarmee hij de Europa League won door Arsenal in de finale te verslaan.

Juventus, de nieuwe club van oud-Ajacied Matthijs de Ligt, hoopt dit seizoen voor het negende jaar op rij en voor de 36e keer in totaal de landstitel te veroveren. Sarri eindigde vorig seizoen met Chelsea op de derde plek in de Premier League.

Bekijk het programma in de Serie A