Bas Dost leek hard op weg naar Eintracht Frankfurt, maar de overgang van de Nederlandse spits is nog steeds niet rond. Zijn huidige club Sporting CP legt de schuld daarvoor bij de spits en diens zaakwaarnemer, Gunther Neuhaus.

Frankfurt meldde zaterdag op de eigen website druk bezig te zijn met het aantrekken van de dertigjarige Dost. Sporting plaatste dinsdag echter een verklaring op de eigen site, waarin de gang van zaken rond de transfer wordt veroordeeld.

"Sporting had een principeakkoord bereikt met Eintracht Frankfurt, maar werd verrast door de last minute financiële eisen van de speler. Die verhinderen dat de overdracht kan worden voltooid", aldus de Portugezen in de verklaring.

Bij de overgang van Dost van VfL Wolfsburg naar Sporting in 2016 dwong Neuhaus volgens Portugese media een overeenkomst af waarin hij 500.000 euro kreeg voor elk seizoen dat Dost in Lissabon onder contract stond. Aangezien de spits nog een contact tot medio 2021 heeft, vindt Neuhaus dat hij recht heeft op 1 miljoen euro.

Sporting hekelt de manier waarop de belangenbehartiger van Dost "mediadruk uitoefent" en stelt er immuun voor te zijn. "De club weet heel goed wie er nepnieuws in omloop brengt en waarom de pers het plaatst."

Dost gaf eind vorig seizoen aan te willen vertrekken bij Sporting. Volgens de club waren er aanbiedingen uit China, Rusland, Turkije en Mexico, die financieel aantrekkelijker waren dan het bod van Frankfurt, maar had Dost daar zelf geen trek in.