Onder anderen Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic zijn maandag door wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen.

Messi kreeg de uitverkiezing voor zijn fraaie stift in de wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Betis en Ibrahimovic voor zijn sublieme volley in het duel van LA Galaxy met Toronto.

Bij de genomineerden zitten ook drie vrouwen, te weten Ajara Nchou (voor Kameroen tegen Nieuw-Zeeland), Amy Rodriguez (voor Utah Royals tegen Sky Blue) en Billie Simpson (voor Cliftonville tegen Sion Swifts).

De andere vijf genomineerden zijn Matheus Cunha (voor RB Leipzig tegen Bayer Leverkusen), Juan Fernando Quintero (voor River Plate tegen Racing Club), Fabio Quagliarella (voor Sampdoria tegen Napoli), Andros Townsend (voor Crystal Palace tegen Manchester City) en Daniel Zsori (voor Debrecen tegen Ferencvaros).

Salah won vorig jaar Puskás Award

Voetbalfans kunnen tot en met 1 september stemmen op hun favoriete doelpunt, waarna er een top drie overblijft en 'FIFA-legendes' op 23 september een winnaar zullen aanwijzen op het FIFA-gala in Milaan.

Van de genomineerden dit jaar won alleen Ibrahimovic de Puskás Award, die sinds 2009 bestaat, al een keer. De Zweedse spits maakte in 2013 met een weergaloze omhaal tegen Engeland het mooiste doelpunt van dat seizoen.

Mohamed Salah ging er vorig jaar met de Puskás Award vandoor. De aanvaller van Liverpool troefde met zijn mooie individuele actie tegen Everton Cristiano Ronaldo (tweede) en Giorgian De Arrascaeta (derde) af.

Bekijk de goals die genomineerd zijn voor de Puskás Award