Daniel Schwaab heeft maandag zijn eerste minuten gemaakt sinds zijn terugkeer bij PSV. De dertigjarige verdediger maakte een goal in een besloten oefenduel met FC Utrecht. Ook captain Ibrahim Afellay deed mee.

PSV won de vriendschappelijke wedstrijd met 2-0. Naast Schwaab scoorde ook de twintigjarige aanvaller Amar Catic.

Het oefenduel was vooral bedoeld om speelminuten te geven aan wisselspelers die te oud zijn om voor Jong PSV te mogen uitkomen. Zo stonden onder anderen Jorrit Hendrix, Robbin Ruiter, Bart Ramselaar en Trent Sainsbury op het veld.

Ook Afellay begon in de basis en werd in de tweede helft gewisseld. De captain heeft sinds zijn terugkeer deze zomer nog geen officiële wedstrijd voor PSV gespeeld. Wel deed hij begin augustus mee in een oefenduel van Jong PSV met Derby County onder 23.

Schwaab keerde na vorig seizoen wegens privéomstandigheden terug naar Duitsland, maar besloot ruim een week geleden om terug te keren in Eindhoven. Hij tekende een contract voor één jaar. De Duitser speelde de afgelopen drie seizoenen 85 duels voor PSV.

Schwaab bleef zondagavond negentig minuten op de bank bij de zege van PSV op Heracles Almelo (0-2) in de Eredivisie. De ploeg van Mark van Bommel staat na drie wedstrijden zesde met zeven punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie