Ron Jans wacht ook na twee competitiewedstrijden in de MLS op zijn eerste zege met FC Cincinnati. De hekkensluiter ging zaterdag (lokale tijd) met 1-4 onderuit tegen New York City FC.

Jans zag zijn ploeg, met Maikel van der Werff in de basis, nog wel de leiding nemen. Vijf minuten nadat Emmanuel Ledesma verzuimde Cincinnati vanaf elf meter op voorsprong te zetten, was Allan Cruz wel trefzeker.

Titelkandidaat New York stelde echter nog voor rust orde op zaken. Valentín Castellanos en Héber waren daar verantwoordelijk voor.

Na rust vergrootte New York de marge verder. Via wederom Castellanos en Héber werd het zelfs 1-4 voor New York, dat Cincinnati daarmee steviger op de laatste plaats in de Eastern Conference duwt.

New York staat derde in de Eastern Conference, met maar vier punten minder dan koploper Philadelphia Union, dat drie duels meer heeft gespeeld. Het Atlanta United van Frank de Boer staat tweede.

Jans, oud-trainer van FC Groningen en PEC Zwolle, begon een week geleden nog met een 2-2-gelijkspel tegen Columbus Crew aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. Hij werd bij de club binnengehaald op voorspraak van technisch directeur Gerard Nijkamp.