Gareth Bale mag dit seizoen toch weer hopen op speeltijd bij Real Madrid. Trainer Zinédine Zidane rekent op de Welshman nu het ernaar uitziet dat hij niet meer zal vertrekken.

"Het leek erop dat hij zou vertrekken, maar hij is nog hier", vertelde Zidane vrijdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Celta de Vigo. "Dingen kunnen veranderen en ik reken op hem."

De dertigjarige Bale leek enkele weken geleden nog op weg naar China, maar de lucratieve transfer naar Jiangsu Suning ketste af. Hij stond ook in de belangstelling van Manchester United en Tottenham Hotspur, maar de Engelse transfermarkt is inmiddels gesloten.

"Hij heeft een doorlopend contract en is een belangrijke speler", vervolgde Zidane. "Ik hoop dat hij het mij, net als alle andere spelers in de selectie, moeilijk zal maken."

De uitspraken van de Fransman zijn opmerkelijk, aangezien hij de afgelopen periode meerdere malen aangaf dat hij geen enkele moeite zou hebben met een vertrek van Bale. Het lijkt er nu op dat de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis bij Real blijft.

Gareth Bale speelde vorig weekend een half uur mee in het oefenduel met AS Roma. (Foto: Pro Shots)

'Er heerst altijd pessimisme bij Real bij tegenvallende resultaten'

Zaterdag begint Real aan het nieuwe seizoen in La Liga met de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo. De resultaten van 'De Koninklijke' in de voorbereiding vielen echter tegen, met als uitschieter de 3-7-nederlaag tegen stadgenoot Atlético Madrid. Zidane maakt zich echter geen zorgen.

"Er heerst altijd pessimisme bij Real wanneer de resultaten tegenvallen", aldus de 47-jarige trainer. "Dat is normaal. Ik wil de fans zeggen dat dit maar het begin is en ik hoop dat ze achter de ploeg gaan staan. Wij gaan proberen om ze met goed voetbal enthousiast te maken."

Real moet het tegen Celta wel zonder Eden Hazard stellen. De Belgische aanvaller liep vrijdag op de training een spierblessure aan zijn rechterdijbeen op. Ook Marco Asensio, Ferland Mendy en Rodrygo kampen met blessures bij de Madrilenen, die waarschijnlijk ook niet over Brahim Díaz kunnen beschikken.

Bekijk het programma in La Liga