FC Twente Vrouwen neemt het in de eerste ronde van de knock-outfase van de Champions League op tegen het Oostenrijkse St. Pölten, zo heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen.

FC Twente heeft als geplaatste club het voordeel dat het de return thuis speelt. De wedstrijden worden op 11 of 12 en 25 of 26 september afgewerkt.

De Tukkers wonnen de beslissende wedstrijd tegen het Poolse Górnik Leczna in het kwalificatietoernooi dinsdag met 2-0 in Enschede.

FC Twente werd afgelopen seizoen voor de zevende keer in de clubgeschiedenis landskampioen en plaatste zich daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 voor de Champions League.

Ook Lyon en FC Barcelona nog in het toernooi

Vorig jaar deed Ajax mee aan de Champions League en verloor het in de achtste finales van Olympique Lyon, de uiteindelijke winnaar.

De Franse titelhouder, waar Shanice van de Sanden voor speelt, stuit in de eerste ronde van de knock-outfase op het Russische Ryazan-VDV.

Vicekampioen FC Barcelona, waarbij voormalig Wereldvoetbalster van het Jaar Lieke Martens onder contract staat, treft Juventus.