Steven Berghuis heeft geen goed woord over voor de manier waarop Feyenoord donderdag de play-offs van de Europa League bereikte. De aanvaller had het niet naar zijn zin in het uitduel met Dinamo Tbilisi.

Feyenoord, dat thuis met 4-0 had gewonnen, kwam in het vrijwel lege stadion in Georgië vlak na rust op achterstand door een fout van Jan-Arie van der Heijden. Dankzij Eric Botteghin hield Feyenoord een gelijkspel over aan het duel.

"Het was eigenlijk een heel saaie avond. We hebben onze plicht gedaan, maar helemaal niet goed gevoetbald. De tegenstander wilde er ook helemaal geen wedstrijd van maken. Het beste was dat het snel mogelijk afgelopen was", zei Berghuis bij Veronica.

"Tbilisi kwam helemaal niet naar voren in de eerste helft om doelpunten te maken. Dat is wel verrassend, maar dan nog moeten wij het beter doen."

Volgens Berghuis mankeerde er veel aan Feyenoord. "Het tegendoelpunt mocht niet, maar dat was niet het enige dat fout ging. We toonden niet echt plezier en hadden meer naar voren moeten spelen. De tijd duurde zó lang."

De 27-jarige Apeldoorner wekte tijdens het duel al de indruk dat hij zich verveelde. Hij kreeg onder meer een gele kaart voor het wegtrappen van de bal.

Stam neemt Van der Heijden niets kwalijk

Trainer Jaap Stam erkende dat verdediger Van der Heijden in de fout ging bij de 1-0, maar wilde dat zijn centrale verdediger niet kwalijk nemen. "Ook op topniveau kun je onder druk in de fout gaan, dat kun je de spelers niet verwijten. We maakten de verkeerde keuze in wie we aanspeelden", zei de voormalige topverdediger.

"We wilden vanuit de achterhoede opbouwen en dan worden er soms verkeerde keuzes gemaakt. Dat wil je natuurlijk niet, maar dat heeft niets te maken met kwetsbaar zijn achterin."

Stam vond het onnodig dat Feyenoord niet net als een week geleden won van het matige Tbilisi. "We moesten hier gewoon winnen, want we hadden de controle. We kregen vanaf het begin alle tijd om op te bouwen", aldus de coach.

"We waren waakzaam voor de counter. Je weet nooit hoe het gaat lopen als zij snel scoren, maar dat hebben we in de eerste helft goed geregeld."

In de play-offs neemt Feyenoord het op tegen Hapoel Beer Sheva uit Israël. Die ploeg rekende eerder af met IFK Nörrkoping uit Zweden. De Nederlandse spits Nigel Hasselbaink scoorde voor Hapoel.

Steven Berghuis verveelde zich door de troosteloze ambiance. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen en het programma in de Europa League