PSV moet het donderdag in de derde voorronde van de Europa League tegen FK Haugesund stellen zonder Hirving Lozano. De Mexicaan zit niet bij de wedstrijdselectie. Bij AZ doet trainer Arne Slot tegen FC Mariupol een beroep op zijn vaste basiselftal.

Lozano staat op het punt om zijn transfer naar Napoli af te ronden. Bovendien is hij niet helemaal fit. Zijn plek in de basisopstelling wordt ingenomen door Cody Gakpo.

Gakpo vormt in het Philips Stadion een voorhoede met Donyell Malen en Bruma. Zij worden in de rug gesteund door Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Erick Gutiérrez.

De achterhoede wordt net als afgelopen weekend gevormd door Denzel Dumfries, Timo Baumgartl, Nick Viergever en Michal Sadílek. De deze week aangetrokken Daniel Schwaab is nog niet speelgerechtigd. Jeroen Zoet staat op doel.

PSV verdedigt voor eigen publiek een 1-0-voorsprong, die de ploeg heeft overgehouden aan de wedstrijd in Noorwegen. De aftrap is om 20.30 uur.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Bergwijn, Gutiérrez; Bruma, Malen, Gakpo.

AZ moet tegen Mariupol in ieder geval scoren om door te gaan. (Foto: Pro Shots)

AZ begint met zelfde basis

Bij AZ begint trainer Slot met de verwachte elf namen tegen het Oekraïense FC Mariupol, dat de Alkmaarse formatie vorige week op 0-0 hield.

Aanvallers Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi moeten AZ aan doelpunten helpen in het stadion van ADO Den Haag, waar de ploeg in ieder geval de komende weken de thuiswedstrijden speelt vanwege de instorting van een deel van het dak van het eigen stadion.

Op het middenveld is er nog altijd geen plek voor Jordy Clasie. Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan krijgen de voorkeur boven de oud-Feyenoorder.

Achterin krijgt doelman Marco Bizot met Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens en Owen Wijndal zijn vaste defensie voor zijn neus. Ook in Den Haag wordt om 20.30 uur afgetrapt.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners, Ouwejan; Stengs, Boadu, Idrissi.