Vahid Halilhodzic is de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van Marokko. De 67-jarige Bosniër volgt Hervé Renard op, die na de Afrika Cup vertrok.

Halilhodzic was voor het laatst werkzaam bij FC Nantes. Daarvoor werkte hij als trainer onder meer bij Lille, Paris Saint-Germain en Stade Rennes.

Hij was al bondscoach van verschillende landen, waaronder Ivoorkust, Algerije en Japan. Met Algerije bereikte hij op het WK van 2014 de achtste finales. Daarin verloor het land met 2-1 van Duitsland.

Renard had bij de Marokkaanse bond nog een contract tot en met het WK 2022, maar hij stapte vorige maand over naar Saoedi-Arabië.

Met Marokko werd Renard in juli op de Afrika Cup teleurstellend uitgeschakeld in de achtste finales door Benin. Dat gebeurde na strafschoppen. In de reguliere speeltijd had Ajacied Hakim Ziyech ook al vanaf 11 meter gemist.

Voor de Marokkaanse ploeg komen ook onder anderen de in Nederland geboren Noussair Mazraoui (Ajax), Soufyan Amrabat (Club Brugge) en Oussama Idrissi (AZ) uit.