Feyenoord-trainer Jaap Stam kan donderdag tegen Dinamo Tbilisi opnieuw niet beschikken over Leroy Fer. De middenvelder ontbreekt in de 22-koppige selectie voor de return in de derde voorronde van de Europa League.

De 29-jarige Fer deed zondag ook al niet mee in het uitduel met sc Heerenveen (1-1). Hij keerde deze zomer transfervrij terug bij Feyenoord en werkt nog aan zijn fitheid.

Met Yassin Ayoub, wiens vrouw op het punt van bevallen staat, ontbreekt er nog een middenvelder in de selectie van Stam. Dylan Vente, Emil Hansson, Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Sven van Beek zijn al langer niet beschikbaar. Jeugdspelers Crysencio Summerville, Marouan Azarkan en Denzel Hal reizen wél mee naar Georgië.

Van Rick Karsdorp was al bekend dat hij het tweeluik met Tbilisi zou missen. De huurtransfer van de AS Roma-verdediger werd vorige week woensdag te laat afgerond.

Geen thuispubliek in Georgië

Feyenoord won de heenwedstrijd tegen Tbilisi in De Kuip overtuigend met 4-0 en ligt dus op koers voor de play-offs. De doelpunten werden gemaakt door Luis Sinisterra, Davit Kobouri (eigen goal), Steven Berghuis en Luciano Narsingh.

Wegens een straf van de UEFA - de fans van Tbilisi zijn schuldig bevonden aan racisme tijdens het duel met Qabala FK van eerder deze maand - wordt de wedstrijd in Georgië zonder thuispubliek gespeeld. Feyenoord neemt 140 supporters mee.

Dinamo Tbilisi-Feyenoord begint donderdag om 18.30 uur. De Duitser Sascha Stegemann is de scheidsrechter in het Boris Pajtsjadzestadion.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Europa League