Maximilian Wöber is na een half jaar alweer vertrokken bij Sevilla. De 21-jarige oud-Ajacied keert terug naar zijn geboorteland Oostenrijk om bij kampioen Red Bull Salzburg te spelen.

Wöber heeft dinsdag een contract voor vijf jaar getekend, meldt Red Bull Salzburg.

De verdediger stapte begin dit jaar over van Ajax naar Sevilla. In eerste instantie speelde hij een half jaar op huurbasis in Spanje en op 1 juli nam Sevilla hem voor 10,5 miljoen euro over. Red Bull Salzburg betaalt nu naar verluidt 12 miljoen euro voor de vijfvoudig international.

"Ik kijk ernaar uit om te spelen bij een topclub", aldus Wöber. "Het is belangrijk dat we ons geplaatst hebben voor de Champions League. Daar wil ik mij als jonge speler laten zien. Ik hoop bij deze club te groeien als leider, blessurevrij te blijven en prijzen te winnen."

De oud-speler van Rapid Wien kwam mede door een knieblessure maar tot zeven competitieduels voor Sevilla, dat zich niet wist te kwalificeren voor de Champions League. Wöber speelde daarvoor in anderhalf jaar 39 officiële wedstrijden voor Ajax.

Red Bull Salzburg staat na drie speelrondes met negen punten bovenaan in de Oostenrijkse competitie. De topclub nam vorige maand al de Deense verdediger Rasmus Kristensen over van Ajax.